Hier vind u een heerlijk recept om zelf gezonde kwarkbrood te maken. Met maarliefst 104 calorieën per stukje! Heerlijk als tussendoortje bij uw koffie of thee moment.
Recept is voor 15 stukjes;
Benodigdheden:
- 150 gram havermoutmeel
- 100 gram boekweitemeel (of tarwebloem)
- 250 gram magere kwark
- 1 ei
- 1 banaan
- 2 tl kaneel of speculaaskruiden
- 2 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 1 el honing
Topping/vulling:
- 1 peer of appel
- 30 gram ongebrande ongezouten noten
- 15 gram rozijnen

Bereidingswijzen
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Meng de banaan, het ei en de kwark in een keukenmachine goed door elkaar. Je kunt het
ook met de hand doen. Prak de banaan dan goed met een vork en roer de kwark en het ei er
door.
3. Meng het havermoutmeel, het boekweitmeel, het zout, bakpoeder en de kaneel in een
beslagkom.
4. Voeg het kwarkmengsel hier aan toe en meng dit goed door elkaar. Ik deed dit met een
mixer met deeghaken. Het kan ook met een grote spatel en/of met de hand. Het wordt een
vrij stevig en taai deeg.
5. Roer tot slot de toppings (in mijn geval peer, noten en rozijnen) met een lepel of spatel door
het deeg.
6. Vet je bakblik goed in (met kokosolie of roomboter – indien nodig) of bekleed het blik met
bakpapier.
7. Schep het deeg in het bakblik en ‘duw’ het deeg goed aan in het blik.
8. Zet in de oven en bak gedurende 45 minuten tot een mooie cake.
9. Altijd even tussendoor kijken of de bovenkant niet te donker wordt. Elke oven is anders.
Indien het te donker wordt, kun je het kwarkbrood afdekken met zilverfolie.
10. Laat afkoelen, snijd in plakjes en genieten maar!
11. Snijd de plakjes in 2 cm. Zodat je een brood hebt van 15 stukjes.
Eetsmakelijk! liefs, Thirza
Reactie plaatsen
Reacties