Overheerlijke quinoa salade met maarliefst 20,3 gram vezels! Vezels dragen bij aan een goede spijsvertering, een verzadigend gevoel en verminderd het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker.
Vezels zitten vooral in fruit, groente, aardappelen, volkorenbrood, ontbijtgranen, peulvruchten en noten. Er wordt geadviseerd om zo'n 30 tot 40 gram voedingsvezels per dag te eten.
Benodigdheden voor 1 portie:
- 70 gram quinoa
- 100 gram verse boerenkool
- 100 gram kikkererwten (blik)
- 15 gram chiazaden
- 50 gram mais (blik)
- 50 gram cherry tomaatjes
- 1 wortel
- 60 gram onbereide kip


Bereidingswijze:
1. Kook de quinoa samen met de wortel voor 10 minuten
2. Kook de boerenkool apart voor 10 minuten
3. Bak de kip samen met de kruiden naar keuze
4. Wanneer de quinoa en de wortel gekookt zijn lek dit uit en
leg het op een bord
5. Voeg hierbij de gekookte boerenkool, mais, kikkererwten, kip
en de cherry tomaatjes aan toe
6. Als laatst voeg je de chiazaden over je salade toe, eventueel
met zout en peper
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 474 kcal
Eiwitten: 33,9 gram
Koolhydraten: 47,2 gram
Vet totaal: 12,5
Verzadigde vetzuren: 1,8 gram
Voedingsvezels: 20,3 gram
Rijk aan:
Calcium: 349 mg
IJzer: 6,0 mg
Magnesium: 218 mg
Vitamine C: 116 mg
Eetsmakelijk! liefs, Thirza
Reactie plaatsen
Reacties