Hierbij een heerlijk recept voor glutenvrije pepernoten!
Benodigdheden voor 50 stuks:
- 120 gram rijstmeel
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram ongezouten roomboter
- 120 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 2 el speculaaskruiden
- Snuf zout
Of proteïne pepernoten voor 30 stuks:
- 30 gram plantaardige margarine
- 100 gram havermoutmeel
- 27 gram eiwitpoeder
- 5 el amandelmelk
- 2 tl speculaaskruiden
- 1 tl kaneel
- Snuf zout


Bereidingswijze:
1. Het maken van deze kruidnoten is ontzettend simpel. Je doet alle ingrediënten in een
kom bij elkaar en kneed het tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en laat het
minimaal een uur rusten in de koelkast. Hoe langer hoe beter, dat komt de smaak
ten goede.
2. Draai kleine balletjes van het deeg ter grootte van een kleine knikker en leg ze op een
met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor wat tussenruimte, ze lopen namelijk iets
uit.
3. Bak de kruidnoten in 10-15 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte)
4. Laat ze even afkoelen op de plaat voordat je ze op een rooster legt
Voedingswaarde per portie (recept : 4):
Calorieën: 587 kcal
Koolhydraten: 53,6 gram
Waarvan suiker: 29,2 gram
Vetten: 36,1 gram
Verzadigde vetten: 14,3 gram
Eiwitten: 9,9 gram
Vezels: 1,8 gram
Voedingswaarde heel recept proteïne pepernoten:
Calorieën: 714
Koolhydraten: 66,2 gram
Vetten: 33,6 gram
Eiwitten: 32,9 gram
Reactie plaatsen
Reacties