Voor een project heb ik samen met mijn projectgroepje een recept bedacht voor veganistische romige tomatensoep.
Benodigdheden voor 500ml:
- 175 ml Water
- 400 gram Roma-tomaten
- 50 gram Zongedroogde tomaat
- 1 Ui
- 1 Wortel
- 1 teentje Knoflook
- Basilicum
- Laurierblad
- Kruidnagel
- Mespunt gejodeerd zout
- Peper
- 125 ml vegan kookroom (Oatly! verse haver cuisine)
- 2 theelepels tomatenpuree
- Eetlepel olijfolie
Optioneel: haver fraiche

Bereiding
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaten schoon en snijd elke tomaat in vier stukken. Schraap de wortel en snij deze in kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel ongeveer 5 minuten lang op lage temperatuur. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg vervolgens het water, de tomaten, de zongedroogde tomaten, de basilicum, het laurierblad en de kruidnagel toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 10 tot 15 minuutjes afgedekt zachtjes koken.
- Haal het laurierblad en de kruidnagel eruit. Pureer vervolgens de soep met de staafmixer (of in een blender) en voeg de veganistische kookroom toe. Breng op smaak met peper en gejodeerd zout.
Dien de soep op met eventueel een beetje haver fraiche voor een romigere smaak.
Voedingswaarde per 100 gram soep:
Calorieën: 112
Koolhydraten: 9 gram
Waarvan suikers: 6 gram
Eiwitten: 2 gram
Zout: < 1 gram
Vezels: 3 gram
Reactie plaatsen
Reacties